Pražská rally

První závod letošní sezony se jel 26.3.2016 a zavedl nás  do Prahy na pražskou rally , a to do areálu základní školy.Jako v loňské sezóně se organizace závodu zhostil tým Cirus. Do závodu se přihlásilo celkem 42 jezdců a bylo vidět , že dlouhá zimní přestávka , nepočítaje závody v hale v Hostinném, dala všem příležitost dobře se na tu letošní sezonu připravit. Počasí nám v celku přálo, až na drobné přeháňky, které se ovšem v tomto období dají čekat, přesto si všichni první závod užívali až  do poslední rychlostní zkoušky.
Povrch tratí jednotlivých Rz tvořil v převážné většině asfalt, část  rychlostních zkoušek nás zavedla  i na umělou trávu. A komu se dařilo nejvíce?Nejlépe si s tratí poradil Marek Střihavka, druhý do cíle dojel Honza Brich, jehož výsledek není počítán do celkového bodování v Safari cupu , neboť není registrován a na třetí příčce dojel Richard Nitsche, který svým výkonem přispěl k celkovému vítězství svého nového týmu DTS v soutěži týmů. Druhým týmem byl Bobik, třetím MARTINI racing, oba sdružení pod hlavičkou RCČ.
Za náš tým jsem jel pouze já a dojel si tak pro 31. místo  avšak bez bodů.V hodnocení týmů náš tým obsadil 10.místo, neboť dle pravidel jsou před závodem určeni dva jezdci z týmu , kteří bodují do pořadí týmů.Jelikož jsem sám , o to je to těžší.
Druhým závodem je závod v Chotěvicích , který se jede  17. 4. 2016 a pořádajícím týmem je Kobra team.Věřím , že i to bude pěkný závod a snad se na mě štěstí usměje, v podobě nějakého toho bodíku.Podrobnější výsledky naleznete na stránkách Safari cupu