Safari rally -6. závod Safari cupu

Předposlední červencovou sobotu  23.července se náš tým, již v plné sestavě účastnil 6.závodu Safari Cupu pod názvem Rally Safari , který se jel na dobře známé trati  ve Dvoře Králové n/L a otevíral tak druhou polovinu šampionátu.

 

Na  startovní rošt 6. závodu Safari cupu se postavilo celkem  31závodníků, na které čekalo celkem 8 rychlostních zkoušek. Přesto, že dva dny před závodem pěkně pršelo zvládli organizátoři trať dobře připravit, k čemuž jim napomohlo i sobotní počásko, které si nahoře domluvili…sluníčko a slabí větřík trať pomalu vysoušeli, což napomohlo i k odjetí všech plánovaných RZ. Z počátku byla trať trošku mokrá , ale v průběhu dalších RZ to bylo jen lepší a lepší. Již  od 1. eRzety  se sváděli  usilovné boje o přední umístění, ale bojovalo se i  nižších příčkách.

Až do poslední rychlostní zkoušky to byl pořádný boj o každou minutu i vteřinu.

Náš tým se držel po celou dobu závodu uprostřed startovního pole, což jim vydrželo a příčky uhájili. Ztráty na předchozí jezdce nebyly až tak veliké, ale přeci jen chybělo kousek toho štěstíčka . Při závěrečném vyhlašování výsledků v hlavní kategorii obsadili místa od 15 do 17.

A jak to nakonec dopadlo? Pro  1.místo si dojel  Frantin Doležal, 2.místo obsadil Petr Pavlát před  3. Petrem Musalem. Náš tým si dojel pro místa uprostřed startovního pole. Na 17.místě skončil Ivo Svoboda , který od pořadatele obdržel diplom „nejrychlejší rybář“ , na 16.místě skončil Jiří Němec s diplomem pro „ nejstaršího jezdce“ a na krásném 15.místě se umístil nejmladší z týmu Tadeáš Víšek.

V pořadí týmu jsme obsadili 5.místo a vyjeli jsme si tak 42 bodů do hodnocení a bodování týmů , Celkově jsme na místě  sedmém  s 212 body.

Celkové výsledky , foto i video z Safari Rally  můžete shlédnout na stránkách Safari cupu (www. safaricup.cz)

Dalším ,v pořadí již 7. závodem je Rally Napoli , která se jede 27.8.2011 na domácí trati v Benátkách u Hradce Králové.

Bližší informace naleznete na stránkách pořádajícího týmu a stánkách Safari cupu.