Rally Napoli 7.závod serialu Safari cupu

Po delší letní pause , kdy většina trávila svou dovolenou a prázdniny nás první zářijovou sobotu čekal další závod seriálu Safari cupu Rally Napoli, který se jel jako sedmý v pořadí na naší domácí trati v Benátkách u Hradce Králové.I přes četné přívalové deště a následné pařáky, které některé úseky tratě značně poznamenaly se nám podařilo trať připravit, pravda je , že na některých místech se nová vrstva navezené šotoliny řádně nespojila, a tak po několika odjetých kolech se na trati projevily výtluky , se kterými se museli jezdci poprat.Náš tým se účastnil tohoto závodu v plné sestavě. Na startovní rošt se postavilo celkem 32 závodníků se svými speciály, se kterými museli odjet 10 Rz. Erzety měřily od 336 až do 394 metrů. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo celý den a teploměr se vyšplhal na 30 stupňů C .Závodnici se museli přizpůsobit prašnému povrchu na dráze, který některým dal určitě zabrat ,hlavně proto , že se to po několika odjetých jízdách začalo smekat a připomínalo to spíše driftování, přesto však upravené ůseky tratě nápor a dravou jízdu některých jezdců vydržely Zaznamenali jsme i přelet několika letadel , což bylo zároveň i malým zpestřením celého sobotního klání, neboť na nedalekém letišti v Hradci Králové se konal další ročník CIAF 2O11,

Z našich se nejvice dařilo Jirkovi, který jel od samého začátku dravě a celkem bez chyb, čemuž nasvědčovalo i umístění v jednotlivých RZ.

A jak to nakonec všechno dopadlo? Na 3.místě skončil Filip Musal na 2.místě Fratin Doležal a na 1.místě skončil Petr Musal. Jak to dopadlo u nás v týmu………… na 22. místě skončil nejmladší jezdec Tadeáš Víšek na 14. místě skončil Ivo Svoboda na místě 12. skončil nejstarší jezdec týmu Jiří Němec .

Jak to dopadlo v kategorii týmu? Na 3.místě skončil DVB team ze Dvora Králové nad Labem na 2.místě skončil RC Club Čistá a 1.místo obsadil Bobik team RcCČ.

Další závod již v pořadí 8. se jede 10.9.2011 na šotolině ve Dvoře Králové nad Labem pod názvem Rally Daros.

Bližší informace ohledně závodu naleznete na Safari cupu nebo na stránkách www.DVBteam.cz