Rally Torino

Ohlédnutí za 5. závodem seriálu Safari cupu Rally Torino , který se jel na trati v Benátkách u Hradce Králové v sobotu 25.června 2O11.

Na startovní rošt se postavilo celkem 25 posádek se svými speciály.I přes noční a ranní přeháňku byly jednotlivé rychlostní zkoušky (RZ) dobře připraveny, neprášilo se tolik, což vyhovovalo všem jezdcům. Některé jezdce od účasti  v tomto závodu odradila předpověd počasí , ale jak se říká „i mistr tesař se někdy utne“ a tak předpověď počasí nad Benátkama meteorologům moc nevyšla, počasí se přes den ustálilo , a tak mohl být závod odjet v plném počtu RZ. Na jezdce čekalo 10 RZ, které daly některým docela zabrat.

Náš tým se zúčastnil ve složení Jirka + Ivo ( Dědek), třetí z domácích jezdců Táda pro nemoc do závodu nenastoupil. Již od počátku závodu se na prvních příčkách sváděli urputné boje , o co nejlepší umístění a  připsání , co nejvyššího počtu bodů. A jak už to bývá někomu se dařilo více , jinému  méně, a tak se boje sváděly až do poslední 10 rychlostní zkoušky.

A jak to dopadlo: Na 1. místě se v Hlavní kategorii umístil Frantin Doležal , 2. příčku obsadil jeho týmový kolega David Mišálko a na 3. místě se umístil Filip Musal. Domáci dojeli Dědek na 15.místě a hned za ním Jirka na místě 16 tém . V pořadí týmů obsadil domácí RC Benátky team 6. příčku.

Celkové výsledky , foto i video z Rally Torino můžete shlédnout na stránkách Safari cupu ( www. safaricup.cz).

Dalším ,v pořadí již 6. závodem je SAFARI RALLY, který se jede 23.7.2011 na šotolinové trati ve Dvoře Králové n/L.