Úvodní závod Safari cupu- Rally Venezia

Úvodní závod Safari cupu Rally Venezia se jel v neděli 21.4. 2013  a né jak bylo stanoveno v kalendáři 20.4.( zdůvodu pátečního deště a rozbahněné tratě)na již známých šotolinových tratích v Benátkách u Hradce Králové.Na start závodu se nakonec postavilo 38 jezdců ze 40 přihlášených.Po pátečním dešti se počasí umoudřilo a po celý závod bylo krásné slunečné počasí a teploty se vyšplhali až  přes 20 °C možná i víc,takže nemočené úseky během dopoledne pěkně vysychaly a ke konci to už místy aj prášilo….Pro jezdce bylo připraveno 10 RZ, některé rychlejší jiné  zase techničtější v délce od 350 do 400 m.Nakonec se do závodů započítávalo RZ pouze 9 , jelikož došlo k menší závadě u počítačové techniky a první rychlostní zkouška se ztratila ze zápisu.Nikomu to však nevadilo a nijak to nenarušilo průběh celého závodního dne.

Náš tým se zúčastnil v plné sestavě a po celou dobu sváděl boje  uprostřed startovního pole.Byl to první závod a pro některé z nás i závod testovací , neboť náš tým vyjel s novými vozy Ford fiesta RS WRC .Po dlouhé zimní pauze nás trošku neposlouchali ruce, ale v průběhu jednotlivých RZ se to pomalu lepšilo  a technika spolehlivě fungovala.Ve třetí rychlostní zkoušce přestal Tádův speciál  zatáčet, a tak RZ nedokončil.Příčina byla následně odstraněna(odešlo servo řízení) , ale  časovou ztrátu už se nepodařilo do konce závodu stáhnout.

Při závěrečném zúčtování-vyhlašování výsledků se na 17. místě umístil Ivoš,Jirka obsadil 22. příčku a Táda  po odjetí zbývajících RZ skončil na místě 29.V kategorii týmů jsme obsadili 9.místo.

Celkovým vítězem se stal Frantin Doležal, 2.Patrik Petr a 3. Filda Musal.

Kategorii týmů vyhrál  RC Club Čistá před 2. Bobík team RCČ a 3. Rc Team DTS Žacléř

Nějaké fotky naleznete ve fotogalerii.Děkujeme všem zúčastněným za super výkony a náladu, se kterou se pravidelně při sportovních kláních setkáváme , ale i za ohlasy i kritiku k některým úsekům na trati.Určitě si z toho vezmeme něco do budoucna při realizaci a úpravách na trati.

Na závěr si Vás dovolujeme pozvat na další závod , tentokrát do Dvora Králové n.L. a to 4.5.2013 , kdy se jede LSK Summer rally.