První Pražská rally

Devátý ročník Safari cupu jsme zahájili Pražskou rally v Petrovicích.Rychlostní zkoušky byly  vytýčeny v areálu základní školy , jako v předešlém ročníku . Jezdilo se na hřišti s umělou trávou, asfaltovém hřišti, ve skateparku, a po přilehlých komunikacích, jako zpestření si pro nás pořadatel připravil i průjezd skleníkem, kde zatím ještě nic nerostlo , takže k dopinku nedošlo . V letošním závodě byl  na přání vedení školy vynechán antukový ovál , atak bylo využito zbývajících prostot v areálu.

Od rána bylo počasí malinko deštivé,ale s přibývajícími odjetými RZ se počasí začalo umoudřovat a odpoledne prorážely místy oblohu i sluneční paprsky.A jak už to na závodech bývá i tento závod se neobešel bez drobných kolizí v podobě prasklých karoserií, uražených kol či jiných nepředvídatelných závad na technice.

No a jak to vlastně dopadlo….na prvním místě se umístil Hanz Brich,o druhou a třetí  příčku se  podělili kluci s Rebel Racingu  Mára Střihavky s dvoukolkou a jako třetí dojel jeho týmový kolega Richard Nitsche.

Z našeho týmu dojel na pěkném 9.  místě Patrik Petr a já jsem uzavřel třetí desítku. V pořadí týmů jsme obsadili sedmé místo , v kategorii elite dojel Patrik na čtvrtém  místě a já v kategorii superveterán na  místě pátém.Podrobnější výsledky naleznete na stránkách Safari cupu.