LSK Summer rally

Závod se odjel v sobotu s tím, že organizátoři zvažovali jeho přesunutí na neděli a to vzhledem k vývoji počasí. Výkony závodníků hodně ovlivnilo počasí, které se během dne zhoršovalo. Ranní mlha přešla v mrholení a pak v déšť, který ale nebyl tak vydatný, aby se závod musel přerušit. Nakonec se odjelo všech deset naplánovaných RZ-et. Ty poslední dvě byly hodně výživné, bylo to spíše o nohách, než o autě. Všechno klouzalo a proto docházelo často k pádům. Nikomu se naštěstí nic nestalo a všichni kdož ráno odstartovali se i odpoledne sešli v cíli.

Mára opět zvítězil a opět dal zpočátku šanci ostatním, které ale postupně všechny předjel. Za ním se postupně usadil Richard Nitsche a Filda Musal, kteří si se solidním odstupem kontrolovali své pozice.

V jednotlivých kategoriích byli následující vítězové: Superjunior – Filip Šimůnek, Junior – Šimon Martan, Elite – Mára Střihavka, Veterán – Richard Nitsche, Superveterán – Frantin Doležal, kategorie 2WD – Honza Bednář. Ženy a dívky vyhrála Marťa Korhelová a celkově skončila na 20 místě , technickou kategorii VR tyres Filip Musal.
Já  si dojel na 30 místě pro jeden bodík do celkového hodnocení.Nyní je před námi již poslední závod letošní sezony a to Rally Perugia , jedoucí se na domácí trati 7.října 2017. Po vyhlášení výsledků závodů bude následovat v místním pohostinství celkové vyhlášení výsledků Safari cupu.

Kompletní výsledky naleznete zde