Kobra Čelenž cup 2019

Zimní přestávka je poměrně dlouhá, i když na úpravách , přestavbách techniky a přípravě je práce dost a času někdy opravdu málo uspořádal , pro nás Rc Kobra tým již tradiční závod Kobra čelenž cup 2019.Tentokrát se skládá ze tří závodů : První se jel již 12 . ledna  ve sportovní hale v Hostinném. Druhý závod se jede společně s prvním závodem MČR Rc Rally 2019- Rc rally Jizera ,a to 26. ledna ve sportovní hale v Železném Brodě.Poslední třetí závod Kobra Čelenž cupu nás zavede zpátky do Hostinného dne 23.února  2019.

Do prvního závodu nastoupilo celkem 54 jezdců , kteří sváděli mezi sebou boje v devíti rychlostních zkouškách.Nechybělo ani perfektně zajištěné občerstvení pořadatelem v místním občerstvení.Celý sportovní den se jel v pohodové a přátelské atmosféře.Někteří jezdci představili své nové speciály pro sezonu 2019 , jiní testovali provedené úpravy po čas zimní přestávky.Nezbývá než poděkovat domácímu týmu za přípravu , organizaci a perfektní závod , který jsme si všichni užili.

Zá náš tým jsme startovali čtyři…, já , Mára , Tom a Michal. Všichni jsme odjeli všech 9 .RZ .V poslední 9 rychlostní zkoušce Tom urazil levé přední kolo na speciálu, a tak měl Mára zhruba 2minuty na výměnu poloosy a opravu , než se postavil na star poslední Rz., Tom i Mára jeli pouze s jedním autem, a tak se celý tým zapojil do servisováni , což se nakonec podařilo a ještě měl Mára půl minuty do startu.No a jak to dopadlo : Na 1. místě v kategorii týmů se umístil náš tým RC Benátky před 2. DTS Žacléř a 3. domácím týmem RC Kobra.První místo si v hlavní kategorii odvezl  Mára Střihavka z Rc Benátek , před druhým Fildou Musalem z Bobík teamu a třetím Tomem Procházkou rovněž z Benátek.  Michal si dojel pro 32 místo a a já pro místo  37. Ve věkové kategorii 16-35  let …1. Mára , 2. Filda a 3. Tom , Michal obsadil 9. místo.Já v kategorii nad 35 let místo 18.Poděkování patří celému týmu.Foto i video naleznete v galerii.