Představení nových vozů pro sezónu 2013

Již ke konci sezony 2O12 započala jednání s týmovým šéfem M-Sport World Teamem Marcolmem Wilsonem a technickým šéfem Ford Abu Dhabí World Rally Teamem Christianem Loriauxem týkající se prodeje a námi zakoupení nových vozů Ford Fiesta RS WRC . Ikdyž se jednání malinko protáhla,neboť jsme čekali  na výsledky testů nových vozů,které se testovaly na asfaltových tratích ve Španělsku , Francii a Velké Británii , na šotolině ve Velké Británii,Portugalsku a Španělsku , na sněhu a ledu ve Švédsku.Při testech najezdila Fiesta RS WRC 11 000 km , což odpovídá zhruba 2 sezonám šampionátů WRC. Samotný vývoj byl pod hlavičkou firmy M-Sport , která je dlouholetým partnerem automobilky Ford. Naše čekání a trpělivost se vyplatila a koncem roku došlo k podpisu smlouvy  a začátkem roku byly všechny tři vozy přepraveny do našich dílen, kde mechanici ve spolupráci s jezdci se podíleli na posledních úpravách a doladění. Přestože byl tento vůz stavěn na základech Fiesty S 2000, podle technického šéfa Christiana Loriauxe se oba vozy liší nejen v šasi , ochranné kleci , ale většina dílů je lehčí, pevnější nebo jinak odlehčená.Úpravy doznaly i nové tlumiče pérování, zvýšení světlé výšky a mnohé další.V současné době jsou všechny tři naše WRCéčka v lakovně a u disaignerů, kde čekají na nový kabát..

Hlavním sponzorem v letošní sezóně nám bude Sumo Group a.s. , se kterou jsme podepsali kontrakt na celou sezónu, a tak se náš team představí v  seriálu Safari cupu nejen s  novými vozy , ale i  sponzorem.

Věříme , že již v brzké době budou představeny  veřejnosti a bude se nám dařit , alespoň jako v loňské sezóně. Foto přineseme snad co nejdříve.