Rally Perugia – poslední závod letošní sezóny

Poslední závod 7. ročníku Safari cupu se jel v sobotu 12. 10. 2013 v Benátkách u Hradce Králové. Kvůli pátečnímu večernímu dešti se start, přesunul na 10 hodinu. Na start se postavilo 35 závodníku se svými speciály. Náš tým se tohoto domácího závodu zúčastnil v plné sestavě Tadeáš, Ivo a Jirka.

I přesto ,že byl start o hodinu déle, nic nebránilo tomu ,aby se odjelo všech 10 plánovaných rychlostních zkoušek. Nejdelší Rz měřila 467 metrů a nejkratší měla 453 metrů. První rychlostní zkouška byla po pátečním dešti trochu blátivá, ale postupem času se mraky protrhávaly a vysvitlo sluníčko a tím pádem trať postupně vysychala . Někteří jezdci ještě bojovali o nějaké ty bodíky, které by mohli zamíchat celkovým pořadím. I náš tým bojoval do poslední RZ. Bohužel Táda v 8 rychlostní zkoušce dobojoval o body, protože narazil bokem auta do kruhového objezdu a prasklo mu pravé přední rameno a náhradní sebou neměl. Frantin si v poslední rychlostí zkoušce mohl dovolit parádičku před cílem ,kde ho auto přestalo na chvilku poslouchat(začal jezdit pořád dokola) a tak se podařilo polovině závodníků ho předjet, ale na celkové pořadí to nemělo žádný vliv A jak to všechno dopadlo. Na 1.místě v kategorii týmu skončil Rc ClubČistá náš tým obsadil 9.místo. V hlavní kategorii 3.místoobsadil Petr Musalz týmu Bobík team RCČ, 2.místoPatrik Petr z týmu RC Cllub Čistáa 1.místosi vyjel Petr Pavlát . A Jak jsme dojeli my …….na krásném 20.místěskončil Ivo, Jirka si vyjel krásné 23.místoi po té bouračce Táda skončil na 29.místě.

Fotografie naleznete na stránkách týmu v kategorii fotogalerie a víc informacích o tomhle závodě naleznete na www.safaricup.cz

Za Rc Benátky Táda