Vyhlášení 7.sezóny Safari cupu

Hned po posledním závodě 7. sezóny Safari cupu v Benátkách se všichni jezdci přesunuli do místního pohostinství na slavnostní vyhlášení 7.sezony Safari cupu. Vyhlášení se účastnilo přes 30 jezdců a moderátorem večera byl pověřen Michal Bělka.

Jako první kategorie se začala vyhlašovat Ženy a dívky. V kategorii byli čtyři dívky. Tam si první místo vyjela nejmladší závodnice ze všech Karolínka Havlíčková s 74 body. Pak šli na řadu Superjunioři.Tam bylo devět jezdců a nejlépe z nich si vedl Ondřej Šimůnek s 90 body. Hned po superjuniorech byli na řadě Junioři . z nichž nejlépe si vedl Filda Musal s rovnými 100 body. Na řadu přišla kategorie Elite. V této kategorii bojovalo jedenáct jezdců , kde nejlépe si vedl Patrik Petr s 90 body. Tadeáš v této kategorii skončil 10. Poté se vyhlašovala kategorie Veterán. V této kategorii bylo rovněž 11 závodníku a příčku nejvyšší obsadil Petr Musal se 100 body. Hned potom šla sesterská kategorie Superveterán ,ta byla obsazena sedmi jezdci a na příčku nejvyšíí dosáhl  Frantin Doležal s 98 body. V téhle kategorii jsme měli také dva závodníky, jeden z nich byl Jirka , který skončil na 6.místě a Ivoše, který skončil na 4.místě. Hned po této kategorii se začala vyhlašovat kategorie Týmů.A v ní bylo čtrnáct týmů. Nejlepším týmem byl vyhlášen RC Club Čistá s 646 body a získali putovní pohár pro nejlepší tým sezony.Náš tým obsadil 9 příčku ze 176 body. Po krátké přestávce se začala vyhlašovat kategorie, na kterou všichni čekali. Byla to Hlavní kategorie v níž bojovalo čtyřicet osm jezdců. Na 3.místě skončil Filip Musal s 280 body, 2.místo obsadil Patrik Petr s 289 body a nejlepším  jezdcem sedmé sezony Safari cupu se stal Frantin Doležal s 304 body a dojel si tak pro putovní pohár pro nejlepšího jezdce. Tadeáš v téhle kategorii skončil na 34.místě, Jirka obsadil 27.místo a nejlépe z nás dopadl Ivoš na krásném 20.místě .

Více informací a podrobností týkající se výsledků jednotlivých kategorií naleznete na www.safaricup.cz a fotografie naleznete v kategorii fotogalerie.

Za Rc Benátky Táda