Ohlédnutí za sezónou 2013

Další ročník RC rally šampionátu SAFARI CUP, tentokráte již sedmý je za námi.Deseti závodů , které se v sezóně odjely  se zúčastnilo celkem 46 registrovaných jezdců.Závody se   jeli střídavě na dvou tratích, a to v Benátkách u Hradce Králové  a ve Dvoře Králové nad Labem. Pouze dvoudenní závod se jel po lesních tratích na Ježkově, nedaleko Dvora a Benátek. Podrobnější výsledky naleznete na stránkách Safari cupu a částečně i v předcházejícím článku od našeho zpravodaje Tády.Touto cestou bych chtěl poděkovat všem jezdcům , kteří se zúčastnili šampionátu , ale i pořadatelům kteří při přípravě závodů  odvedli skvělou práci, ale i všem ostatním, kteří se na přípravě  podíleli .Poděkování patří i panu Petru Holečkovi na jehož pozemku je trať postavena a panu Jiřímu Krušinovi, který nás zásobuje el. energií .Bez nich bychom asi nejezdil. Ještě jednou všem díky.
Teď je před námi čas odpočinku , načerpání nových sil a především příprava speciálů na nadcházející sezónu , která zahajuje již v lednu úvodním závodem třídílného zimního poháru Kobra čelenž, kterého se pořadatelsky zhostili kluci z Hostinného.

A co nového nás ještě čeká?V nejbližších dnech budou spuštěny registrace jezdců a týmů pro rok 2014, kde se počítá se dvěma novými jezdci, kteří rozšíří nejen řady našeho týmu , ale z důvodu bodování týmu uvažujeme i o bodování tzv. B týmu Benátky.Vše záleží na podmínkách a podepsání smlouvy mezi jezdci a Rc Benátky týmem. Co se týče novinek v pravidlech, s největší pravděpodobností se přistoupí na nové, doufáme, že spravedlivější udělování VP. V termínu konání Rally Safari se také pravděpodobně pojede dvoudenní závod(bude včas upřesněno), který přinese zásadní novinky týkající se hodnocení nočních RZ. Diskutuje se i o posunutí začátků závodů na desátou hodinu. Šampionát také zpestří nové lokality a to v Praze a v Chotěvicích, kde by se měli jet první dva závody šampionátu v příštím roce.
Tolik asi krátké ohlédnutí za uplynulým ročníkem, upřesnění pravidel , kalendář závodů  a bližších podmínek naleznete na stránkách našeho týmu , nebo  na stránkách Safari cupu již brzy.