První Krkonošská

Druhý závod Safari cupu se jel 13. 4. 2014, kterého jsme se zúčastnili jsme  i s našim bratrským týmem. Závod se jel v Chotěvicích a měl název První Krkonošská. Závod pořádal domácí tým RC-KOBRA. Trať se skládala ze šotoliny, asfaltu a zámková dlažba. Přes ranní přeháňky, které nás zastihli se na start postavilo 45 závodníku a 13 týmů. Náš tým se účastnil v plné sestavě Ivoš, Jirka a Tadeáš. Druhý tým Monstrum tým-RC Benátky 2 se taky účastnil v plném složení a to Miroslav a jeho syn Honza. Nejkratší RZ byla Hajnej 450 metru a nejdelší Trantumberk 700 metru.

Před desátou hodinou přestalo pršet a tak se mohla se odstartoval první Rz. Bohužel Jirka hned v první RZ měl problémy začalo se mu vypínat auto. V polovině druhé Rz se Jirkovi na dráze vylomilo přední kolo kvůli špatnému dotažení šroubku. Ve 3 Rz měl Jirka znovu problémy. Pak už to Jirkovi jezdilo. A snažil se dohnat časovou ztrátu, kterou dostal za VP. Bohužel v jedné Táda neměl spárovanou vysílačku s autíčkem a tím pádem,  neodjel jednu Rz. V poslední RZ Ivoš bohužel nedojel, neboť na šotolinovém úseku  mu vypadla spojovací tyč řízení a tak cílovou buňkou neprojel.. Druhý tým žádné technické problémy po celým závodu neměl. Celý den pak bylo pěkné a sluneční počasí.

A jak jsme vůbec dojeli po těch technických problémech. Náš tým skončil takto: po všech těch technických problémech problémech Jirka dojel na 40. místě, na 38. místě skončil Miroslav Novotný z týmu Monstrum tým-RC Benátky 2. Táda skončil na 35.místě hned za nim skončil Jan Novotný z týmu Monstrum tým-RC Benátky 2. Na 34. místě skončil Ivoš kvůli nedojeti v poslední RZ.  V celkovém hodnocení hlavní kategorie se na 3.místě umístil Michal Bělka z DVB team, 2.místo obsadil Petr Musal z Bobik team RCČ a na 1.místě opět skončil Marek Střihavka z Šmoula & Moula Rally Team. Kategorie týmů vyhrál DVB team. V tyhle kategorii jsme nezískali ani bod a druhý tým taky ne.

Další závod se pojede už ve Dvoře  Králové nad Labem na známých šotolinových tratích  26.4.2014 s názvem DAROS RALLY. Za Rc benátky pojedou pouze dva jezdci  a to Jirka a Ivoš.

za Rc Benátky Táda

Fotky: http://rcbenatky.rajce.idnes.cz/Rally_Krkonose_13.4.2014/

 

Výsledky: http://safaricup.cz/vysledky/2014/rally_krkono%C5%A1e.pdf

Víc informací najdete na www.safaricup.cz