První pražská rally

Letošní první závod Safari cupu se konal sobotu 29. 3. 2014 v Praze-Petrovicích. Závod se jel pod názvem První pražská rally. Závod pořádal Uhlák tým . Do Prahy přijelo 39 závodníku a 11 týmu. Náš tým se  zúčastnil v plné sestavě a to Jirka, Ivoš a Táda. Náš bratrský tým Monstrum tým-RC Benátky 2 se bohužel nezúčastnil ze zdravotních důvodů nejmladšího jezdce. Pořadatel si pro nás připravil 8 rychlostní zkoušek (Rz). Nejkratší Rz měla 411 metru a nejdelší měla 875 metrů. Povrch tratě byl členitý, jelo se na asfaltu, umělé trávě a antuce. V 9.30 se odstartovala první Rz Safari cupu. Celý den bylo slunečné počasí a závod se vyvíjel celkem dobře . po prvních třech Rz začali v našem týmu technické problémy , týkající se rozvodů a prasklého řemene na Ivošově speciálu .V jedné Rz Jirkovi zase spadl řemen  z ozubeného kola a tak jel chvilku dvojkolku. Po výměně prasklého řemene se Ivošovi  hned v té další Rz se strhlo rozvodové kolo ,  bohužel ho nestihl vyměnit  a  tak se nemohl zúčastnit posledních dvou RZ. Aby to nebylo všechno, tak se Tadeášovi v poslední 8 Rz praskl kloub  , který zapříčinil nedojetí poslední rychlostní zkoušky.

A Jak jsme vlastně dopadli. Ivoš skončil na 38.místě a v kategorii superveterán skončil na 7.místě, Tadeáš skončil na 33.místě a v kategorii Elita taky obsadil 7.místo a Jirka obsadil 26.místě a získal 6 bodu do hlavní kategorie a na 6.místě skončil v superveteránech. Na bronzové pozici skončil Frantin Doležal z týmu RC Club Čistá, stříbro si vyjel Dejw Mishalko taky z týmu RC Club Čistá a zlato si odvezl Marek stříhavka z týmu Šmoula & Moula Rally Team. Náš tým skončil na 10 místě.

Příští závod pořádá RC Kobra téma v Chotěvicích, který se pojede v neděli 13.4.2014. Závod ponese jméno Rally Krkonoše. Náš tým by se ho měl zúčastnit v plné sestavě a věříme , že smůlu v podobě takovýchto technických problémů jsme si už vybrali a bude se nám dařit o něco lépe.

Fotky http://rcbenatky.rajce.idnes.cz/Prvni_prazke_rally_29.3.2014/

Výsledky http://safaricup.cz/vysledky/2014/prvn%C3%AD_pra%C5%BEsk%C3%A1_rally.pdf

Reportáž ze závodu udělalo RCTV.cz https://www.youtube.com/watch?v=_grHIdPRbOg Více informací na www.safaricup.cz

za Rc team Benátky Táda