Daros rally

Přinášíme info ze třetího závodu letošní sezóny a to Daros rally.Jelo se na známých šotolinových tratích ve Dvoře Králové n.L., takže po předchozích dvou závodů po asfaltových tratích nasleduje šotolina.  Jelikož předpověď počasí nevěstila nic dobrého zvažovalo se i přesunutí závodu na neděli. Nakonec se ale jelo dle plánu v sobotu. Počasí ráno bylo krásné a teploty přijatelné , což slibovalo pěkný závod. Týden před Daros rally se na této trati jel závod MČR, což bylo znát. Místy vyjeté koleje a v některých zatáčkách díry, které byly průjezdné s velkou opatrností.

Za náš tým jeli pouze dva jezdci Jirka a já, který jsem konečně po dvou nevydařených závodech díky technickým problémům Daros raly dokončil.Já jsem dojel na 24. místě následovaný Jirkou na místě 25.
Od začátku se vedení jako obvykle ujal Marek Střihavka, a bylo jasné že má našlápnuto k dalšímu vítězství. Za ním dojížděl Petr Pavlát těsně sledovaný Dejwem Mišalkem, avšak po páté RZtě musel být závod kvůli nečekané průtrži mračen přerušen a po dohodě s jezdci ukončen.Přesto , že se závod započítává do Safari cupu , neboť bylo odjeto více než 50% Rz.Neustálý déšť nedovolil pořadatelům  vyhlášení výsledků, takže ty budou vyhlášeny na Rally Venézia v Benátkách u Hradce Králové , která se jede 10.5.2014.

Kategorie týmů:
1. RC Club Čistá
2. RC team DTS Žacléř
3. DVB team

Kategorie 2WD:
1. Michal Bělka
2. Jan Papež

Kategorie ženy a dívky:
1. Marťa Korhelová
2. Vendulka Martanová
3. Kája Havlíčková

Kategorie superjunior:
1. Patrik Novotný
2. Ondra Šimůnek
3. Šimon Martan

Kategorie junior:
1. Fanda Bous
2. Matěj Šamonil
3. Petr Efler

Kategorie elite:
1. Marek Střihavka
2. Dejw Mishalko
3. Patrik Petr

Kategorie veterán:
1. Radek Toman
2. Petr Musal
3. Michal Bělka

Kategorie superveterán:
1. Petr Pavlát
2. Vašek (děda) Toman
3. Vlastík Brentner

Dalším závodem šampionátu je Rally Venezia, která se pojede v Benátkách dne 10.5.2014 opět na šotolinových tratích.

Kompletní výsledky naleznete na stránkách Safari cupu.