Čtvrtý závod SC – Rally Venezia

V sobotu 10.5.2014 se jel čtvrtý závod Safari cupu, avšak první závod letošní sezóny na domácí trati Rc teamu Benátky pod názvem RALLY VENEZIA . Závodu se účastnilo 41 jezdců a 13 týmů. Domácího závodu se účastnilijak jinak , oba domácí týmy v plné sestavě. Za Rc Benátky Team  Jirka, Ivoš a Táda. Druhý domácí tým Monstrum tým-RC Benátky 2 se zúčastnil rovněž v plné sestavě, a to Mirek a jeho syn Honza. Trať byla celá ze šotoliny. Nejkratší RZ měla 320 metrů a nejdelší 490 metrů.

Před startem do první rychlostní zkoušky proběhlo ještě vyhlášení závodu , který se jel ve Dvoře Králové nad Labem, jenž byl kvůli dešti předčasně ukončen a nebylo možno vyhlásit ani celkové výsledky z tohoto klání. V 9:20 hodin pořadatel oznámil start do  první Rz. Hned od první Rz se Marek Střihavka ujal  vedení  v tomto závodě a svůj náskok si držel až do cíle poslední Rz.  Celý den bylo slunečno a nespadla ani kapka vody. ostatně jak jinak by tomu mohlo být v Benátkách……..Oba  domácí týmy se snažili dojet, na  co nejlepším místě,tak aby získali co nejvíce bodů do hlavní kategorie. Osmou Rz Ivoš nedojel , příčinou byla slabě dobitá baterie v ovladači a propadl se 28. místa na 40. místo.V poslední Rz už nestačil svůj propad stáhnout a tak celkově skončil na 30. místě

Jak celý závod vůbec dopadl? Na 38.místtě skončil Mirek a v kategorii veterán obsadil 12.místo. Jeho syn Honza skončil na 34.místě a v kategorii junior obsadil 8.místo. Na 30.místě skončil Ivoš a získal 1 bod do hlavní kategorii a ve superveteránech obsadil 6.místo. Tadeáš dojel na 26.místě vyjel si 5 bodu a v kategorii elete obsadil 9.místo. Na 25.místš skončil Jirka a získal 6.bodů a v kategorii superveterán obsadil 6.místo. Kdo získal nejcennější kovy. Na 3.místě skončil Patrik Petr z týmu RC Club Čistá. Na druhém místě skončil Filip Musal z týmu Bobik team RCČ a 1.místo obsadil Marek Střihavka z týmu Šmoula & Moula Rally Team. Jak jsme dopadli v kategorii týmů. Monstrum tým-RC Benátky skončil na 13. místě a Rc Benátky skončili na 11.místě.

Další závod se pojede 24.5.2014 ve Dvoře nad Labem na šotolinových tratích a má název LSK Summer rally.

Fotky: http://rcbenatky.rajce.idnes.cz/RALLY_VENEZIA_10.5.2014/

Výsledky: http://safaricup.cz/vysledky/2014/rally_venezia.pdf

Více informací se dozvíte na www.safaricup.cz