LSK Summer rally

V neděli 25.52014 se jel ve Dvoře nad Labem 5.závod Safari cupu pod názvem LSK Summer rally. Tento závod se měl jet už v sobotu 24.5., ale kvůli sobotní předpovědi se organizátoři rozhodli závod přesunout pravě na neděli. I přesto , že se závod konal o den později, přijelo  do Dvora  40 závodníku a 11 týmů. Rc Benátky team se účastnil v plné sestavě a to Jirka Ivoš a Táda a Monstrum tým – RC Benátky 2 se účastnil taky v plný sestavě a to Mirek a Honza. Nejkratší RZ měla 592m a nejdelší 610m.

V 9.00 se odstartovala první Rz a počasí zatím bylo příjemné. Obou dvou týmům se dařilo na začátek dobře, ale Tadeášovi se ve 3.Rz vypadl šroubek z pravé strany řízení a z 32 místa se propadl se na 37.místo Táda pak musel dohánět ztracený čas. Toho to závodu se nezúčastnil Marek Střihavka a tak o první příčku se sváděl  boj  mezi Petrem Musalem a jeho synem Filipem Musalem. Jirka s Ivošem se celou dobu závodu drželi v první dvacítce a Táda, Honza a Mirek ty celou dobu byli kolem 30.místa. Když se jela 6.Rz, tak se na obloze objevili tmavý mraky a organizátoři měli strach, aby nepřišel déšť a ten předčasně neukončil tento závod  – nakonec nepřišel. Celý den bylo teplé a slunečné počasí. Po odjetí  devíti plánovaných Rz přišlo na řadu vyhlášení výsledků .

Jak jsme vůbec dopadli? Vemen to pěkně od konce. Na 32.místě skončil Tadeáš a v kategorii Elite skončil na 5.místě. 31.místo obsadil Honza a v kategorii junior obsadil krásné 3.místo a tím pádem získal bronzovou medaili. Honzův otec Mirek skončil na 30 místě a vyjel si 1 bod do hlavní kategorie a v kategorii veterán obsadil 11.místo. 25.místo obsadil Jirka a získal 6 bodů a v kategorii superveterán skončil na 7.místě. Na krásném 20.místě skončil Ivoš, je to zatím jeho nejlepší umístění v tomto ročníku a získal 11 bodů a v kategorii superveterán skončil na 6.místě. A Kdo získal cenné kovy. Na 3.místě skončil Frantin Doležal z týmu RC Club Čistá na 2.místě skončil Filip Musal z týmu Bobik team RCČ a 1.místo obsadil Petr Musal z týmu Bobik team RCČ. Jak jsme dopadli v kategorii týmů? Monstrum tým – RC Benátky 2 skončil na 11.místě a RC Benátky Team skončil  na místě devátém.

 

Další závod se jeden na domácí trati a to v Benátkách  u Hradce Králové 4.6.2014 a má název Rally Torino. Závod se pojede na šotolině.

Za Rc Benátky Táda

Fotky: http://rcbenatky.rajce.idnes.cz/LSK_summer_rally_25.5.2014/

Výsledky: http://safaricup.cz/vysledky/2014/lsk_summer_rally.pdf

Více informací najdete na www.safaricup.cz