Rally Torino

Sobotu 7.6.2014 se odjel šestý závod Safari cupu. Závod se konal na naší domácí trati v Benátkách u Hradce králové. Závod nesl název RALLY TORINO. Do Benátek přijelo i přes pěkné teplé ráno 38 jezdců a 13 týmů. Náš tým se účastnil v plné sestavě a to Jirka, Ivoš a Tadeáš a druhý tým taky přijel v plný sestavě a to Mirek a Honza. Nejkratší Rz ,kterou jsme si připravili, měřila 455 metů a nejdelší 490 metů.

Jak už bylo zvykem, tak v 9:00 odstartovala 1.Rz. V polovině 1.RZ Honzovi odešlo servo  , a tak se muselo vyměnit a po zbytek závodu musel dohánět časovou ztrátu, kterou obdržel. Marek Střihavka se hned ujal vedení. Ve 3.Rz Ivošovi prasknul řemínek a bohužel závod pro něj skončil a hned za nim skončil Matěj Šamonil. Jak meteorologové slibovali, tak se i stalo na obloze  nebyl po celý den vidět ani mráček a na teploměru bylo skoro 30 stupňů celsia, přesto se všichni snažili  dojet co nejlípe. V 6.Rz Tadeášovi nešlo zapnout autíčko a důvod , špatný vypínač,….a tak jak Tadeáš vyjel, tak hned skončil a propadl se o dvě místa. V poslední Rz Jirkovi upadlo kolo, chybou bylo špatné dotáhnutí , které zapříčinil mechanik a tak se propadl o dvě místa. Jediný kdo neměl technický problémy byl Mirek.

Jak jsme vůbec dopadli? Na 38.místě skončil Ivoš a ve superveteránech obsadil 8.místo. Honza obsadil 33.místo a v juniorech skončil na 6.místě. Mírek skončil na 29.místě a vyjel si 2 body a ve veteránech skončil na 8.místě. Tadeáš obsadil 26.místo a vyjel si 5 bodů a v elite skončil na 7.místě: Hned za Tádou dojel Jirka a vyjel si 6 bodů a v superveteránech skončil na 5.místě. Kdo získal cenné kovy? Na 3.místě skončil Dejw Mishalko z týmů RC Club Čistá. Na 2.místě skončil David Čech a první místo obsadil Marek Střihavka z týmů Šmoula & Moula Rally Team.

Jak jsme dopadli v týmech ? Monstrum tým – RC Benátky 2 skončil na 13.místě a Rc Benátky Team obsadili 11.místo.

Poslední závod před prázdninami se jede ve Dvoře králové nad Labem. Závod bude dvoudenní a pojede se i v noci. Závod začne v pátek 20.6.2014 a ponese název Safari rallye.

                                                                                                                   Za Rc team Benátky Tadeáš

Fotky: http://rcbenatky.rajce.idnes.cz/Rally_Torino_7.6.2014

Výsledky: http://safaricup.cz/vysledky/2014/rally_torino.pdf

Víc informací najdete na www.safaricup.cz

.

.