Dvoudenní závod – Safari rally

V pátek 20.6 a v sobotu 21.6 se konal ve Dvoře Králové nad Labem dvoudenní závod safari cupu ,který se jmenoval, no jak jinak než Safari rally. Na závod přijelo 40 závodníku a 12 týmů. Oba naše týmy přijeli v plné sestavě. V plánu bylo odjet čtyři Rz v pátečních odpoledních hodinách, v noci pak noční rychlostní zkoušky , které se avšak nezapočítávali do celkových výsledků a na sobotní dopoledne zbývaly odjet rovněž čtyři Rz. Nejkratší Rz měla 500 metru a nejdelší zase 621 metru. Celá dráha se skládala ze šotoliny. Již v odpoledních hodinách se na grilu rožnil čuník a chladil chmelový mok.

Start do první Rz byl v 18:30. V plánu bylo odjet čtyři Rz. Po první Rz se ujmul vedení Marek Střihavka. Celému týmu se zatím dařilo žádný technický problémy nenastali. Po tom co se odjeli čtyři RZ , tak závodníci měli necelou hodinu na přípravu svých vozidel na noční závod. Ve 22.30 hodin se odstartovala první noční Rz. Všichni jezdci ,co měli světelnou rampu si mohli vyzkoušet trať v noci. Po tom, co se dojela první RZ, tak Míra už do zbylých třech RZ nenastoupil. Ve třetí noční Rz se Tádeášovi po nárazu utrhla světelná rampa a bohužel Rz nedokončil. Ke konci čtvrté Rz Tadeášovi vypadl šroub držící unašeč a bohužel opět nedojel. Po odjetí všech čtyř nočních rychlostních zkoušek se posedělo , pokecalo něco málo pojedlo a popilo. Ráno se domluvilo s pořadatelem, že Tadeáš odjede poslední čtyři Rz s Jirkovým speciálem. V 9:30 se odstartovala pátá Rz. Oba dva tymy bojovali o nejlepší umístění v hl. kategorii. Žádný člen týmu už neměl technické problémy. Oba dva dny panovalo pěkné počasí a deštivé mraky nebylo vidět ani v dálce.

Jak to dopadlo po dvou dnech závodění? Mirek obsadil 34.místo a ve veteránech skončil na 9.místě. Jeho syn Honza obsadil 30.místo a v kategorii junior skončil na 6.místě. Tadeáš obsadil 30.místo a získal 1 bod a v kategorii elite skončil na 7.místě. Jirka obsadil 28.místo a získal 3 body a v kategorii superveterán skončil na 6.místě. Nejlíp dojel z naše ho týmu Ivoš vyjel si 22.místo a získal 9 bodu a v kategorii superveterán skončil na 4.místě. Kdo získal cenné kovy ? Na 3.místě skončil Patrik Petr z týmů RC Club Čistá na 2.mítě skončil Filip Musal z týmů Bobik team RCČ a na 1.místě skončil Marek Střihavka z týmů Šmoula & Moula Rally Team.

Jezdci budou mít teď dva měsíce pauzu. Další závod pod názvem Rally Napoli a to už osmý v pořadí se pojede až 6.zaří na naší domácí trati v Benátkách u Hradce Králové.

                                                                                                                                                                    Za rc Benátky Táda

Přejeme všem příjemné prožití letní  dovolené .prázdnin a načerpání nových sil do dalšího sportovního klání.

Fotky: http://rcbenatky.rajce.idnes.cz/Safari_rally_20-21.6.2014/

Výsledky: http://safaricup.cz/vysledky/2014/safari_rally.pdf

Víc informaci najdete na www.safaricup.cz