Rc rally Trotina

Jelikož má účast na rc Rally Trotina nebyla možná , z důvodů pracovního vytížení ,přínáším info převzaté od ředitele Safari cupu Vlastíka. Podrobnější výsledky naleznete jako vždy na stránkách Safari.Za náš tým jel Mára a Marťa a nevedli si vůbec špatně.

Samotný průběh závodu nebyl překvapením. Mára odložil dvoukolu a opět kraloval se čtyřkolou. Za ním se umístil Richard Nitsche a třetí dojel Frantin Doležal. Na stupních vítězů se tak ukázali vítězové téměř všech věkových kategorií. Za juniory tam nechyběl Ondra Šimůnek a za super juniory Filip Šimůnek. Tomu posledně jmenovanému upadlo těsně za cílem poslední RZety kolo – prostě klikař.Účast závodníků nebyla vzhledem ke zvolenému termínu nijak závratná. Na startu se sešlo „pouhých“ 27 jezdců a celý závod jich dokončilo o čtyři méně. Závod byl totiž pojat jako dvoudenní a né všichni měli v neděli čas. Zajímavostí byla účast závodníků z Maďarska a Slovinska. Zdálo by se, že jeli okolo, tak si přišli zajezdit, ale opak byl pravdou. Jeli 800 km jen aby se svezli v Holohlavském prachu.

 

Zpestřením byla soutěž v jízdě pravidelnosti a soutěž o nejdelší skok. Tu první vyhrál Jakub Svoboda a tu druhou (překvapivě) Šimon Martan, který doletěl až na značku 2,5m. V sobotu večer se pak téměř všichni svezli v rachotinách na šotolinovém okruhu a některé svezl i pan Šimurda.

Z důvodů dovolených je ohrožen můj start na závodě v Chotěvicích, kde se jede další závod seriálu Safari cupu , který pořádá Kobra team ,ale i přes mou neúčast přidám informace z tohoto závodu.